Fysiotherapie Almere


Fysiotherapie is een specialisatie bij Medivisie.

De fysiotherapeut is een specialist in het herkennen van klachten van het menselijk lichaam en heeft de tools om deze klachten te verminderen dan wel op te lossen.

Bel ons 036-5337717

Fysiotherapie Almere bij Medivisie

Lichamelijke klachten kunnen problemen geven in het dagelijkse leven. Van verminderende flexibiliteit en slechte nachtrust, tot vervelende belemmeringen door pijn. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen het probleem opsporen, om vervolgens samen met u een behandelplan op maat te maken.

Medivisie gaat verder dan een standaard fysiotherapie behandeling. In onze praktijk voor fysiotherapie in Almere, bieden wij vele behandelvormen en een uitgebreide oefenruimte voor revalidatie. Met specialisatie, expertise en vooral een patiëntgericht behandelplan, helpen wij u graag uw klachten te verbeteren.

Fysiotherapie in het kort

Het kan onduidelijk zijn wat een fysiotherapeut voor u kunt betekenen. Ondanks dat fysiotherapie veel ingezet wordt in ons gezondheidsstelsel is er vaak onduidelijkheid wat een fysiotherapie behandeling inhoudt. Dit komt vooral omdat de behandelingen zeer divers zijn. Net zoals ieder probleem uniek is in samenstelling, is de behandeling dit eveneens.

In principe maakt de fysiotherapeut gebruik van technieken om de spieren te versterken, de gewrichten beter te ondersteunen en de houding van het lichaam in een correcte stand te krijgen. Dit doen onze fysiotherapeuten met verschillende technieken, van oefeningen tot massage en van medical taping tot een goed gesprek.

Gericht behandelen is gericht luisteren

Een gerichte behandeling gaat verder dan wat oefeningen of het losmaken van spieren. Onze behandeling begint daarom bij het luisteren naar uw klachten. Pijn aan een schouder kan bijvoorbeeld uit een stand van uw rug kunnen komen, maar mogelijk ook veroorzaakt worden door uw werk. Zwaar tilwerk of langdurig achter een computer zitten, zijn veel gehoorde oorzaken van klachten. Om uit te zoeken wat de oorzaak van uw probleem kan zijn, is de eerste afspraak geheel gericht op onderzoek. Wanneer alle problemen en mogelijke veroorzakers gevonden zijn, stelt u samen met uw behandelaar een behandelplan op.

Tijdens de gehele behandeling zal uw behandelaar goed naar uw luisteren. U kunt aangeven wat werkt en helpt, zodat uw behandelaar het plan waar nodig kan bijsturen. Een behandelplan bestaat uit het verhelpen van het probleem, maar zeker ook het voorkomen van eventuele toekomstige problemen.

Contact ons

Vertrouwen van onze patiënten

Het vertrouwen van onze patiënten is zeer belangrijk. Een fysiotherapeut alleen kan geen blessure genezen. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze patiënten bij ons een persoonlijke aanpak krijgen. Openheid, vertrouwen en een behandelplan gemaakt in goed overleg met de patiënt, geeft een veel grotere kans van slagen. Een geslaagd behandelplan zorgt dat onze patiënten tevreden zijn over onze fysiotherapiepraktijk in Almere. Iets wat voor onze fysiotherapeuten erg belangrijk is, we werken immers om te genezen en te voorkomen.

Daarnaast gaat Fysiotherapie in Almere verder dan onze praktijk. Niet iedereen is namelijk in staat om een fysiotherapeut in Almere te bezoeken. Om toch iedereen te voorzien van de beste hulp, komen wij ook bij uw thuis aan uw revalidatie werken. Met een verwijsbrief van uw huisarts staat u niks in de weg om uw blessure te overwinnen.

Contracten met bijna alle verzekeraars

Om een behandel beurt vergoed te krijgen moet een fysiotherapiepraktijk een contract tekenen met de zorgverzekeraars. Na het tekenen kunnen patiënten hun behandeling vergoed krijgen. Medivisie Almere heeft met bijna alle verzekeraars een contract. De uitzonderingen kunt u gemakkelijk opvragen bij uw fysiotherapeut.

Een specialisme binnen de fysiotherapie is manuele therapie. Aangezien het een verdieping is van de kennis en behandelingen van een fysiotherapeut, gelden er andere regels voor manuele therapie. Of uw behandeling van manueel therapie vergoed wordt, kunt u ook navragen bij uw therapeut en of zorgverzekeraar.

Medivisie Almere

Tegenwoordig kan iedereen met grote en kleine klachten terecht bij een fysiotherapeut. Er is geen verwijzing meer nodig van een huisarts. Voor fysiotherapie in Almere kunt u terecht bij Medivisie. Wij hebben een praktijk voor fysiotherapie in Almere Muziekwijk. Onze praktijk heeft een uitgebreide oefenruimte gevuld met alle mogelijke apparaten die u kunnen ondersteunen bij uw herstel. Of u nu klachten heeft aan uw rug of fysiotherapie zoekt om van uw hoofdpijn af te komen. Aan de Operetteweg vindt u onze praktijk gevuld met alle specialisten, die u nodig kunt hebben.

Samenwerking buiten Medivisie

Mochten wij tijdens het eerste onderzoek of een latere behandeling tot de ontdekking komen dat u baat heeft bij behandeling van een arts. Dan kunnen wij u snel en makkelijk doorsturen naar de juiste gespecialiseerde arts.

Onze betrokkenheid met de patiënten, hebben ervoor gezorgd dat wij inmiddels een prettige samenwerking hebben met zowel de huisartsen uit Almere, als meerdere specialisten in de ziekenhuizen uit onze omgeving. Bij vermoeden van een onderliggend probleem, handelen we snel en in goed overleg. Zodat u snel in de juiste handen bent voor de beste zorg.