Dry Needling Almere


Dry Needling is een effectieve manier om pijn en stijfheid van de spier(en) te behandelen. Er wordt met behulp van een acupunctuurnaald in de spieren geprikt om de stijfheid en pijn tegen te gaan.

Bel ons 036-5337717

Dry Needling bij Medivisie Almere

Dry Needling is een effectieve manier om pijn en stijfheid van de spier(en) te behandelen. Er wordt met behulp van een acupunctuurnaald in de spieren geprikt om de stijfheid en pijn tegen te gaan.

Dit gebeurd op lokale triggerpoints welke ook vaak een uitstralend gebied kennen (referred pain). Bij dry needling wordt geen gebruik gemaakt van vloeistoffen die ingespoten worden. Zodra de naald uit de spier wordt gehaald sluit de huid zich weer meteen.

Snelle verbetering met Dry needling

Dry needling is een geneesmethode die ervoor zorgt dat er snel een directe pijnvermindering ontstaat. De mobiliteit van de spieren en gewrichten zullen vrijwel direct toenemen. Deze methode is dan ook zeer doeltreffend. Onze fysiotherapeuten binnen Medivisie Almere zijn gespecialiseerd in deze behandelmethode en hebben jarenlange ervaring waardoor dry needling op een juiste en correcte wijze wordt toegepast.

Wanneer heeft u dry needling nodig?

Hoe weet u nu of u een behandeling nodig heeft? Ervaart u een lokale drukpijn rondom de spier? Dan is dry needling wellicht de juiste behandelmethode. De pijn ontstaat vaak heel acuut door bijvoorbeeld een verkeerde beweging. Dry needling passen wij toe op het moment dat pijn acuut ontstaat door bijvoorbeeld een verkeerde beweging, chronische pijn door een verkeerde aangenomen houding, belasting van ledematen zoals uw arm, been en of nek, overbelasting en/of blessures bij sporters, beschadigingen van het weefsel zoals bijvoorbeeld bij een meniscusletsel of een hernia.

De dry needling methode is ontwikkeld in de jaren zeventig door de Canadese arts C.Chann Gunn. De behandelmethode is in 2007 door het koninklijk Nederlands genootschap voor fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. Hierdoor valt het onder een reguliere fysiotherapie behandeling.