Dry Needling Almere

Last van pijn en stijfheid?

Dry Needling Almere verhelpt u pijn en stijfheid? Een effectieve behandelmethode is dry needling. Er wordt met behulp van triggerpoints in de spieren geprikt om de stijfheid en pijn tegen te gaan. Dry needling is kleine droge naald zonder medicatie die de pijn moet verzachten.

Snelle verbetering met Dry needling

Dry needling is een geneesmethode die ervoor zorgt dat er snel een directe pijnvermindering ontstaat. De mobiliteit van de spieren en gewrichten zullen vrijwel direct toenemen. Deze methode is dan ook zeer doeltreffend voor zo een type klacht. Onze fysiotherapeut is gespecialiseerd in deze behandelmethode en hierdoor wordt dry needling op een juiste en correcte wijze toegepast.

Wanneer heeft u dry needling nodig?

Hoe weet u nu of u een behandeling nodig heeft? Ervaart u een lokale drukpijn rondom de spier? Dan is dry needling wellicht de juiste behandelmethode. De pijn ontstaat vaak heel acuut door bijvoorbeeld een verkeerde beweging. Dry needling passen wij toe op het moment dat pijn acuut ontstaat door bijvoorbeeld een verkeerde beweging, chronische pijn door een verkeerde aangenomen houding, belasting van ledematen zoals uw arm, been en of nek, overbelasting en/of blessures bij sporters, beschadigingen van het weefsel zoals bijvoorbeeld bij een meniscusletsel of een hernia. De dry needling methode is ontwikkeld in de jaren zeventig door de Canadese arts c.chann gunn. De behandelmethode is in 2007 door het koninklijk Nederlands genootschap voor fysiotherapie opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut