Sport fysiotherapie Almere


Sport fysiotherapie is een specialisatie bij Medivisie binnen de fysiotherapie die geheel gericht is op sporters.

Bel ons 036-5337717

Sportfysiotherapie in Almere


Sport fysiotherapie is een specialisatie binnen Medivisie Almere en is met name gericht op actieve sporters. De sportfysiotherapeut is er voor iedereen. Of u nu voetbalt op het allerhoogste niveau of recreatief wandelt; wij doen er alles aan om u weer op uw oude niveau terug te brengen.

Heeft u een blessure opgelopen of wilt u een topprestatie neerzetten en zich voorbereiden om blessures te voorkomen? Of kunt u op dit moment niet sporten door een handicap of chronische ziekte? Dan komt u zeker in aanmerking voor een behandeltraject bij de sportfysiotherapeut.

Wat houdt sportfysiotherapie in?


Waar in het algemeen een fysiotherapeut zijn patiënt behandelt om weer zijn of haar dagelijkse bezigheden te kunnen verrichten, gaat een sport fysiotherapeut net een stap verder. Doorgaans wilt deze patiënt niet alleen zijn dagelijkse mobiliteit weer verbeteren, hij of zij sport vaak ook intensief en wilt deze ook zonder klachten weer kunnen voortzetten.

Toch kunt u ook door worden verwezen naar een sport fysiotherapeut, wanneer u behoort tot een wat kwetsbare doelgroep zoals ouderen en kinderen. Er wordt gelet op herstel van de getroffen spieren en/of gewrichten, maar ook op welke delen van het lichaam extra getraind kunnen worden om de belastbaarheid te verminderen. Hierdoor kunnen andere spieren de overbelaste spier compenseren.

Een sportfysiotherapie behandeling bij Medivisie Almere


De sportfysiotherapeut begrijpt goed wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe je geblesseerd bent geraakt. Hij kijkt naar je persoonlijke situatie en context en bespreekt je doelen. Op basis daarvan wordt een behandelplan en revalidatieschema op maat voor je opgesteld. De eerste afspraak zal de sportfysiotherapeut in een persoonlijk gesprek uw klachten en/of doelen bespreken. Vervolgens zal er een onderzoek plaats vinden om een beeld te krijgen van uw lichamelijke klachten. Aan de hand van de resultaten uit het onderzoek zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld.

De behandeling kan bestaan uit een oefenprogramma, met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Indien nodig wordt er gebruik gemaakt van braces, taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur in de behandeling. Gedurende het behandeltraject worden er test- en meetmomenten gehouden. Dit om de vorderingen in kaart te brengen en het behandeltraject eventueel bij te stellen.

Is de blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht dan is het goed om te weten dat de sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is zorgt hij ervoor dat je bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt. Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende 3-jarige opleiding sportfysiotherapie heeft gedaan. De behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering fysiotherapie.

Contact ons