Manuele therapie Almere

Manuele therapie Almere

Heeft u last van uw gewrichten? Heeft u een slechte houding? Woont u in Almere?

Manuele therapie bij Medivisie verlicht uw klachten en in veel gevallen zullen de klachten verdwijnen!

Manuele therapie zorgt voor enerzijds het beter laten functioneren van uw gewrichten en anderzijds de houding te verbeteren. Door middel van een omvangrijk diagnostisch onderzoek gebruikt onze manuele therapeut een aantal specifieke vaardigheden die op de gewrichten zullen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: U voelt een herstel van de bewegingsvrijheid en vermindering van pijn.

Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van adviezen begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd.
Daarmee heeft hij extra deskundigheid opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut goed in staat om de oorzaak van de klachten te waarnemen en te beoordelen. Zo kan hij voor uw klacht een oplossing op maat voorstellen en indien nodig overleggen met de huisarts of specialist.

Wanneer gaat u naar een manueel therapeut?

Wanneer er problemen/klachten aan uw gewrichten zijn biedt de manuele therapie uitkomst. Het resultaat van manuele therapie is dikwijls direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en het bewegen ervan gaat gemakkelijker. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen: hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom. Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen. Lage rugklachten al dan niet met uitstraling naar de benen. Hoge rugklachten al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn.

Manuele therapie is een verzamelnaam en doet zijn naam danken aan de behandelwijzen die gebruikmaken van mobilisaties en manipulaties. Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling. Voor informatie kun je vragen naar Stefan Morren.