Manuele therapie Almere


Manuele therapie bij Medivisie verlicht uw klachten en in veel gevallen zullen de klachten verdwijnen!

Bel ons 036-5337717

Manuele therapie Almere

Bij Medivisie wordt de methode ‘Orthopedische Manuele Therapie’ (OMT) gegeven die zorgt voor enerzijds het beter laten functioneren van uw gewrichten in de wervelkolom of ledematen. Door middel van een uitgebreid diagnostisch onderzoek gebruikt onze Orthopedische Manueel Therapeut een aantal specifieke vaardigheden die op de gewrichten zullen worden toegepast. De effecten van deze therapie zijn vaak direct merkbaar, u voelt een herstel van de bewegingsvrijheid en vermindering van pijn. 

Een Orthopedisch Manueel Therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een 4-jarige opleiding voor Orthopedisch Manuele Therapie heeft gevolgd.  Daarmee heeft hij extra deskundigheid opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is hij goed in staat om de oorzaak van de klachten te vinden en te beoordelen. Zo kan hij voor uw klacht een oplossing op maat voorstellen en indien nodig overleggen met de huisarts of specialist.

Wanneer gaat u naar een manueel therapeut?

Wanneer er problemen/klachten aan uw gewrichten zijn biedt de manuele therapie uitkomst. Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen: hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom. Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen. Lage rugklachten al dan niet met uitstraling naar de benen. Hoge rugklachten al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn.

Manuele therapie is een verzamelnaam en doet zijn naam danken aan de behandelwijzen die gebruikmaken van mobilisaties en manipulaties. Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.