Acupunctuur Almere

Acupunctuur Almere bij Medivisie Hurks en Morren

Zitten bepaalde spieren in de knel? Het roteren gaat minder? U heeft last van uw nek of rug? Bent u woonachtig in Almere?

Acupunctuur Almere gaat u hierbij verder helpen.
De gestelde vragen hierboven, zijn niet zomaar gesteld. Kunt u dit veelvuldig beantwoorden met een ja, dan is de kans groot dat Acupunctuur een geschikte behandeling is. Zijn de klachten als volgt; last van de nek, rug of knie en of heeft u artrose dan bent u bij de juiste behandeling! Zelfs bij een tenniselleboog en of migraine/hoofdpijn biedt acupunctuur een goede oplossing.

Er zijn nog extra momenten waarbij acupunctuur van pas kan komen. Rond de menstruatie of bij zwangerschapsmisselijkheid kan het een goede uitkomst bieden.

Medivisie heeft een gespecialiseerd team klaar staan die er alles aan doet om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen. Wij zorgen ervoor dat u weer fysiek in orde bent. Wilt u meer weten over acupunctuur en de geschiedenis daarvan? Hieronder leggen wij in een notendop uit wat Acupunctuur is.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is van oudsher een traditionele behandeling.

Acupunctuur is in Europa en Amerika hebben een wetenschappelijke medische aanpak als het gaat om Acupunctuur. Op veel gebieden (zoals de chirurgie en het gebruik van geneesmiddelen) werkt dat goed. Toch hebben veel van de patiënten het gevoel dat de behandeling zich beperkt tot het bestrijden van de ziekte en de symptomen daarvan.

Van oudsher wordt niet de algemene beleving van de zieke als uitgangspunt genomen. In de acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zichzelf maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Die beschouwing betekent dat de acupunctuur duidelijk vanuit een ander meer holistisch uitgangspunt vertrekt.

De NVA wijst de westerse manier niet af maar streeft ernaar dat de sterke elementen van de westerse medische werkwijze en de acupunctuur elkaar aanvullen en dus versterken. Medivisie herkent en erkent de Chinese behandelwijze. Wij richten ons daarom ook op de acupunctuur zoals de Chinese geneesheren het altijd hebben toegepast.

Acupunctuur tegen migraine en migraineaanvallen

Uit een Chinese studie blijkt dat acupunctuurbehandelingen werken tegen migraineaanvallen. Acupunctuur heeft zijn origine in de Chinese geneeskunde, daarom wordt het in Nederland gezien als alternatieve geneeswijze. Aan het onderzoek deden 249 deelnemers mee, die in drie groepen werden verdeeld. Ze kregen een acupunctuur behandeling, een placebobehandeling of geen behandeling. In de groep met de acupunctuur behandelingen hadden de deelnemers eerst last van vijf migraineaanvallen per maand. Na twintig acupunctuursessies verdeeld over vier weken waren dit er nog maar drie per maand. In de andere groepen was geen verschil te zien. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het medische blad JAMA.

Voorheen was er nog geen eenduidige behandeling tegen migraineaanvallen. Mensen die last hebben van migraine krijgen wel medicijnen zoals bètablokkers voorgeschreven, maar die medicijnen zijn niet specifiek voor migraine bedoeld.

Wat houdt de behandeling in?

Er worden op bepaalde punten van het lichaam dunne naalden in de huid gestoken. Dit stimuleert de zenuwuiteinden en heeft een zeer positief effect op de zenuwen en uw pijn. Acupunctuur kan de balans van het lichaam weer herstellen waardoor de klachten verminderen of verdwijnen. Dit is een bijzonder goed alternatief voor medicijnen en kan zelf worden toegepast op kleine kinderen.

Heb je toch iets andere klachten?

Bekijk een van onze andere therapieën:

- Fysiotherapie
- Manuele therapie
- Sport fysiotherapie
- Dry needling
- Handtherapie
- Oedeemtherapie
- Oor acupunctuur